RailPictures.Net Forums

RailPictures.Net Forums (http://www.railpictures.net/forums/index.php)
-   Railroad Photography Forum (http://www.railpictures.net/forums/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Savable photo, or just a pile of crop? (http://www.railpictures.net/forums/showthread.php?t=16711)

SD402F 10-14-2013 05:48 PM

Savable photo, or just a pile of crop?
 
I wasn't quite sure how they'd take this one. In order to dodge the hydro pole from the loco frame, I had to wait until this point pretty well to snap off an unobstructed shot. I think it's pretty unique in terms of subject matter, so do you folks think there's any chance of fixing it up enough, or just scrapping it?
Thanks!
http://www.railpictures.net/viewreje...42&key=1413955
[Bad Cropping]

JRMDC 10-14-2013 05:52 PM

The problem is the car cut in half. Do you have more on that side?

SD402F 10-14-2013 05:56 PM

Unfortunately this is as wide as I could get it. So basically that's what's breaking the shot now? That's a drag, but thanks for your input!

Mgoldman 10-14-2013 06:11 PM

Bad crop on RP usually means centered subject (train centered top to bottom in the frame).

The car being cut off is another matter, though it ain't helping.

Do you have a frame with the train a little earlier - if so, you could crop out the car completely and either bring the train up or down in the frame so it is less centered.

/Mitch

SD402F 10-14-2013 06:22 PM

1 Attachment(s)
Regrettably, the only other shots I have are one where the actual coin got clipped a tiny bit on the top/left side, and this one.

Joe the Photog 10-14-2013 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by SD402F (Post 171111)
Regrettably, the only other shots I have are one where the actual coin got clipped a tiny bit on the top/left side, and this one.

If you had used this framing, but let the train move closer to the right side of the frame, using the pole as an element of the photograph would have been a really good shot. Looks like you need a redo.

SD402F 10-14-2013 07:55 PM

Okay, thanks Joe and all the others. I'll just put this one up on the Canadian site, and try again whenever I can get out to the area.

SD402F 10-14-2013 08:10 PM

1 Attachment(s)
I'm not expecting much, but I figured I'd give it a shot just for the hell of it (in the queue right now). I think the sign in front of the 2nd unit will be my biggest problem at this point.

JimThias 10-15-2013 02:43 AM

The image quality on the rejection is pretty rough, too.

SD402F 10-15-2013 03:04 AM

I noticed that, thought it was odd given the original image was a 10mp file, which should compress down quite nicely. Maybe I just didn't have the aperture set high enough to allow for fore/background uniform focusing. Either way it calls for a reshoot some time.
Thanks

JimThias 10-15-2013 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by SD402F (Post 171117)
I noticed that, thought it was odd given the original image was a 10mp file, which should compress down quite nicely. Maybe I just didn't have the aperture set high enough to allow for fore/background uniform focusing. Either way it calls for a reshoot some time.
Thanks

Your aperture setting has nothing to do with the poor image quality. Something must have happened during your processing.


All times are GMT. The time now is 07:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.